زیرساخت پایدار برگزاری آزمون آنلاین
www.digiform.ir

آزمون فصل دوم سلامت و بهداشت (دوازدهم انسانی) به صورت دیجی فرم

digiform

استفاده از اپلیکیشن ها و پیامرسان ها، پاسخ به تماس ها و استفاده از کلید های پایین موبایل مجاز نیست

زمان تکمیل این آزمون 40 دقیقه میباشد



مرحله بعد
نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید *



تایید

1- درستی یا نادرستی هر یک از عبارت های زیر را مشخص کنید.

الف- رشد، ترمیم و حفظ بافت ها عضلانی از عملکردهای چربی ها در بدن می باشد. (0.25 نمره)



تایید

ب- بدن ما قادر به ذخیره مقدار معینی کربوهیدرات است که به صورت نشاسته در ماهیچه ها و کبد ذخیره می شود. (0.25 نمره)



تایید

پ- بدن برای مصرف ویتامین K به چربی نیاز دارد. (0.25 نمره)



تایید

ت- غلات واجد تمام اسیدهاي آمینه ضروري هستند.

  (0.25 نمره)



تایید

ث- روي موجود در مواد غذایی حیوانی نسبت به روي مواد غذایی گیاهی بهتر جذب می شود. (0.25 نمره)



تایید

ج- چربی اشباع شده در محصولات لبنی، روغن های حیوانی، گوشت و مرغ یافت می شود. (0.25 نمره)



تایید

2- در هر یک از عبارت های زیر جای خالی را با کلمات مناسب کامل نمائید. 
الف- نيازمندي هاي تغذيه ­اي هر فرد بر اساس سن، جنس، وزن و ميزان ................. فرد تعيين مي­ شود.
(0.5 نمره)



تایید

ب-غنی ترین منبع ویتامین .............. ، روغن کبد ماهی است که به صورت مکمل دارویی موجود است.

  (0.5 نمره)



تایید

پ- بدن ما قادر به ذخیره مقدار معینی کربوهیدرات است که به صورت ...................... ذخیره می شود (0.5 نمره)



تایید

ت- هر گرم پروتئین ................... کیلوکالري انرژي تولید می کند.

  (0.5 نمره)



تایید

ث- برخورداري از وزن مطلوب علاوه بر ارتقاي سلامت جسمی به سلامت ....................... نیز کمک می کند. (0.5 نمره)



تایید

ج- برای افراد شاغل در مکان های تولید، توزیع غذا، داشتن ............ و رعایت بهداشت از اهمیت زیادی برخوردار است. (0.5 نمره)



تایید

چ- زمانی که یک ماده غذایی از نظر رنگ، .................. ، طعم و مزه دچار تغییراتی شود و ارزش غذایی آن از بین برود یا کاهش یابد، می گوییم ماده غذایی دچار فساد شده است. (0.5 نمره)



تایید

3- از بین کلمات داخل پرانتز گزینه مناسب را انتخاب کنید.

الف- بدن ما برای مصرف ویتامین (E-C) به چربی نیاز دارد. (0.25 نمره)



تایید

ب- چاقی با الگوی (سیب- گلابی) خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را افزایش می دهد. (0.25 نمره)



تایید

پ- ویتامین (A- B) در بدن ذخیره نمی شود. (0.25 نمره)



تایید

ت- ویتامین (B- E ) معمولا در کبد ذخیره می شود. (0.25 نمره)



تایید

ث- هرچه از پایین هرم غذایی به سمت بالا حرکت می کنیم حجم گروه های غذایی ( بیشتر- کمتر) می¬شود. (0.25 نمره)



تایید

ج- اسیدهای چرب (اشباع- غیراشباع) در روغن زیتون وجود دارد. (0.25 نمره)



تایید

چ- قند و چربی در (بالاي – پایین) هرم غذایی قرار می گیرند.

  (0.25 نمره)



تایید

ح- بر اساس هرم غذایی مقدار مصرف روزانه(غلات - حبوبات) کمتر است. (0.25 نمره)



تایید

د- ماهی آب شیرین ید (کمی- زیادی) دارد.

 

  (0.25 نمره)



تایید

خ- حداکثر کاهش وزن مجاز در طول یک (هفته - ماه) دو تا سه کیلوگرم است. (0.25 نمره)



تایید

4- در پرسش هاي زير گزينه مناسب را انتخاب كنيد.

الف- چربي­ هاي غيراشباع در كدام يك از مواد زير يافت مي­ شود؟ (0.5 نمره)



تایید

ب- کدام­ مورد از عوامل چاقی محسوب نمی­ شود؟ (0.5 نمره)



تایید

پ- روي موجود در کدام ماده غذایی بهتر جذب می شود؟ (0.5 نمره)



تایید

ت- " التهاب مزمن"مربوط به کدام یک از مشکلات ناشی از چاقی است؟ (0.5 نمره)



تایید

ث- کدام یک از نقش هاي چربی ها در بدن به شمار نمی رود؟ (0.5 نمره)



تایید

ج- کدام یک از منابع غذایی زیر، پروتئین کامل به شمار می رود؟ (0.5 نمره)



تایید

چ- ضربه دیدن، حین برداشت، انتقال و نگهداری  مواد غذایی از عوامل ....... فساد مواد غذایی محسوب می شود. (0.5 نمره)



تایید

5- در مورد برنامۀ غذایی سالم به پرسشهاي زیر پاسخ دهید.

الف-کدام ماده معدنی به حفظ استحکام استخوان ها کمک میکند؟

ب- از اصول تغذیه سالم، اصل تنوع را تعریف کنید.

پ- بیماري گواتر ناشی از کمبود کدام ریزمغذي است؟ (1.5 نمره)



تایید

6- در مورد کنترل وزن و تناسب اندام به پرسش هاي زیر پاسخ دهید.

الف- دو مورد از عوامل بروز چاقی را نام ببرید.

ب-  براساس قانون تعادل انرژي، تنظیم وزن و برخورداري از وزن مطلوب به جز تغذیه به چه عاملی بستگی دارد؟

پ- نام يك بيماري كه موجب بروز چاقي مي ­شود را بنويسيد.

ت- طبقه بندي نمايه توده بدني بر اساس فرمول شاخص توده بدني براي كدام گروه از افراد كاربرد ندارد؟ دو گروه را نام ببريد.

ث- دو مورد از عوارض جانبي كاهش وزن سريع را بنويسيد. (1.75 نمره)



تایید

7- از آداب صحیح خوردن و آشامیدن که در فرهنگ اسلامی بر آنها توصیه شده است. سه مورد را بنویسید.

  (0.75 نمره)



تایید

8- در مورد تغذیه سالم به پرسش هاي زیر پاسخ دهید.

الف-  میزان آب مصرفی افراد به چه عواملی بستگی دارد؟ دو مورد را بنویسید.

ب- نیازمندي هاي تغذیه اي به کدام یک از اصول تغذیه سالم مربوط است؟

ج- میوه هاي زرد و نارنجی منبع خوب پیش ساز کدام ویتامین هستند؟

  (1 نمره)



تایید