زیرساخت پایدار برگزاری آزمون آنلاین
www.digiform.ir

آزمون زعفران 27 دیماه به صورت دیجی فرم

با نام یاد خدا شروع کنید.

digiform

استفاده از اپلیکیشن ها و پیامرسان ها، پاسخ به تماس ها و استفاده از کلید های پایین موبایل مجاز نیست

زمان تکمیل این آزمون 30 دقیقه میباشد



تایید و ادامه
نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید *



تایید

1. در مورد نیاز آبی زعفران کدام مطلب درست نیست؟ 
الف) نیاز آبی کمی دارد. 
 ب)اغلب مناطق زعفران کاری ایران، در محدودیت آبی هستند. 
ج)آبیاری زعفران در زمانهای غیر بحرانی نیاز آبی سایر گیاهان انجام می شود.
 د) نیاز آبی زعفران زیاد است.
(1 نمره)



تایید

2. رایج ترین مورد مصرف زعفران چیست؟
 الف) کاربردهای دارویی 
ب)رنگ دهنده ی طبیعی 
ج)چاشنی در غذاها 
د)کاربرد در صنعت روغن
(1 نمره)



تایید

3. کدام مورد زیر از کاربردهای گیاه زعفران نیست؟ 
الف) کاربرد زینتی و زیبا سازی فضای سبز 
ب)رنگ دهنده و طعم دهنده ی طبیعی 
ج)درمان افسردگی و آلزایمر و بیماریهای تنفسی
 د)کاربرد در صنایع نساجی و تولید روغن
(1 نمره)



تایید

4. نام علمی زعفران زراعتی چیست؟
 الف) Sativus Croucus
 ب) Croucus Gilanika 
 ج) Annulus Croucus
 د)Croucus Sativus
(1 نمره)



تایید

5. از نظر طول عمر و حساسیت به طول روز، گیاه زعفران چگونه است؟  
الف) یکساله – روز کوتاه 
ب) چند ساله – روز بلند 
ج)چند ساله – روز کوتاه 
د)دوساله – خنثی روز
(1 نمره)



تایید

6. اندام زیر زمینی زعفران از نظر فیزیولوژی گیاهی چه ماهیتی دارد؟ 
الف) ریشه است 
ب) ساقه ی غده ای است. 
ج) ساقه ی رونده است 
د)ساقه ی توپر است
(1 نمره)



تایید

16. کدام گزینه ی زیر تفسیر کاملی از تصویر مقابل را بیان می کند؟ 
 الف )ریشه های افشان و کوتاه زعفران که مواد غذایی را جذب می کنند. 
ب) ریشه های انقباضی که علاوه بر جذب مواد و آب، با پایین کشیدن کورم ، گیاه را در خاک مستقر می کند 
ج) نقش ریشه های راست و مستقیم و ریشه های انقباضی زعفران را بیان می کند. 
د) عمق کاشت بنه های زعفران را نشان می دهد.
(1 نمره)
دریافت سوال 7



تایید

8.مکان رویش و تعداد ریشه های انقباضی کورم زعفران کدام قسمت است؟
 الف)قسمت تحتانی یا زیرین بنه – 10 عدد 
ب)از روی دایره محیطی – 3تا5
 ج) جوانه ی جانبی و انتهایی – 3 تا 5 عدد 
د) هم جوانه ها هم دایره ی محیطی – 10عدد
(1 نمره)



تایید

9. از جوانه های راسی ............. خارج می شود. 
الف)ریشه 
ب) گل 
ج) برگ 
د) گل و برگ
(1 نمره)



تایید

10. آیا عمق کاشت بنه ها در سالهای پس از کاشت تغییر می کند؟ 
 الف) خیر در همان عمق اولیه کاشت باقی می ماند. 
ب) بله چون کورمهای دختری اغلب در بالای کورم قبلی به وجود می آیند هر ساله به سطح خاک نزدیک می شوند.
 ج) بله چون کورم های مادری هر ساله درشت تر می شوند. 
د)خیر چون کورمها هر ساله از بین می روند و باید مجددا در همان عمق قبلی کاشته شوند
(1 نمره)



تایید

11. اولین اندام زعفران که سطح خاک را شکافته و از خاک خارج می شود چیست؟  
الف)چمچه یا اسپات 
 ب) گلهای زعفران
 ج) برگها 
د) حوانه های جانبی
(1 نمره)



تایید

12. کدام گزینه ترتیب درست ظاهر شدن اندامهای هوایی گیاه زعفرا ن ا به درستی نشان می دهد؟
 الف) چمچه – برگ ها – گل یا گل ها 
ب) برگها – گل یا گل ها – چمچه 
ج) چمچه – گل یا گل ها – برگها 
د) گل یا گل ها – چمچه – برگ
(1 نمره)



تایید

13آیا کورم های زعفران در سال اول گلدهی خوبی دارند؟ 
الف: بله چون کورم ها جوان و پر از مواد غذایی هستند در نتیجه گلدهی بسیار خوبی دارند.
 ب) خیر به علت ضعف بنه ها و عدم استقرار کامل آنها در خاک جوانه های گل توان کافی برای رویش ندارند.
 ج) بله چون خاک پر از مواد غذایی است گلدهی بسیار خوب و عملکرد بالایی دارند.
 د)خیر چون تعداد کورم های کاشته شده کم است گلدهی خوبی ندارند.
(1 نمره)



تایید

14. این تعریف مربوط به کدام قسمت گیاه زعفران است؟(میله ی باریک و بلندی که از روی تخمدان بیرون آمده و در انتها سه شاخه می شود)
 الف) خامه 
ب) کلاله
 ج) چمچه 
د)لوله ی گل
(1 نمره)



تایید

15کدام عبارت در مورد کلاله ی گل زعفران درست نیست؟
 الف)سه شاخه و قرمز عنابی رنگ است. 
ب) ظاهری بوقی شکل دارد. 
ج) قسمتی از دستگاه تولید مثل نر گل است. 
د)طول آن 2 تا 3 سانتیمتر است.
(1 نمره)



تایید

16. (سافرانال )عامل ............. در محصول زعفران است. 
الف) عطر 
ب) رنگ 
ج) طعم 
د) همه موارد
(1 نمره)



تایید

17. در کدام گزینه مراحل فنولوژیکی زعفران به درستی و به ترتیب بیان شده است؟  
الف) رویشی – زایشی – رکود 
ب) زایشی – رکود – رویشی 
ج) رکود – رویشی- زایشی 
د) زایشی – رویشی – رکود
(1 نمره)



تایید

18. مرحله رشد زایشی در .............. است و عامل محرک آن .................. است. 
الف) بهار – گرم شدن هوا 
ب) پاییز – آبیاری در این فصل 
ج) زمستان – سرد شدن هوا
 د) بهار – آبیاری در این فصل
(1 نمره)



تایید

19. شروع مرحله ی رویشی ................... است که تاریخ آن حدودا .............................. می باشد. 
الف)بلافاصله پس از گلدهی – اواخر آبان تا اواخر اردیبهشت
 ب)همزمان با گلدهی – اواخر شهریور تا اوایل مهر ماه 
ج) قبل از گلدهی – اوایل مهر و آبان 
د) بلافاصله پس از گلدهی – اواخرزمستان تا اواخر اردیبهشت
(1 نمره)



تایید

20. در کدام روش خارج ساختن بنه ها ، خواب تابستانی بنه ها حفظ می شود؟
 الف) خشکه کن 
ب) تر کن 
ج) در هر دو روش خواب کورم ها حفظ می شود
 د) روش خارج ساختن کورمها تاثیری روی خواب بنه ها ندارد.
(1 نمره)



تایید