زیرساخت پایدار برگزاری آزمون آنلاین
www.digiform.ir

آزمون سلامت و بهداشت پایه دوازدهم .تاریخ آزمون : 99/11/4.دبیر مربوطه:بردستانی به صورت دیجی فرم

digiform

استفاده از اپلیکیشن ها و پیامرسان ها، پاسخ به تماس ها و استفاده از کلید های پایین موبایل مجاز نیست

زمان تکمیل این آزمون 80 دقیقه میباشد



مرحله بعد
نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید *



تایید

1 - درستی و نادرستی عبارت های زیر را مشخص کنید . 
الف ) ویتامین های محلول در چربی نمی توانند در بدن ذخیره شوند . 
ب ) نیازمندی های تغذیه ای افراد مختلف برای حفظ سلامت با هم یکسان است . 
ج ) سرطان ها اگر به موقع تشخیص داده شوند قابل درمان هستند . 
د ) بیماری های غیر واگیر به مجموعه ای از بیماری گفته می شود که اساسا عامل مشخصی ندارند . 
و ) حداکثر کاهش وزن مجاز در طول یک ماه باید 3 تا 8 کیلوگرم باشد .
ه ) فساد میوه ها براساس ورود کپک ها و باکتری ها از نقاط آسیب دیده به میوه ها ، از عوامل مکانیکی محسوب می شود . 
(1.5 نمره)



تایید

2 - جاهای خالی را با کلمات مناسب پر کنید . 
الف ) اولین گام از گام های برنامه ریزی برای خود مراقبتی ، . . . . . . . . . است . 
ب ) محدوده ای از مقدار وزن که مرگ و میر کمتری در آن رخ می دهد را . . . . . . . . می گویند . 
 ج ) زمانی پخت غذا کامل است که تمام قسمت های آن حداقل . . . . . . . . درجه ی سانتیگراد حرارت دیده باشد . 
د ) برخی داروها مانند . . . . . . . . موجب چاقی می شوند . 
و ) در فرهنگ فارسی معین سلامت به معنای . . . . . . . . . آمده است .
ه ) الگوی سیب در چاقی در بین . . . . . . . . . شایع تر است .  
(1.5 نمره)



تایید

3 - عبارت مناسب را از داخل پرانتز انتخاب کنید . 
الف ) ویروس HIV  تنها در گلبول های ( سفید / قرمز ) قادر به ادامه ی حیات است . 
ب ) امروزه سهم بیماری های ( واگیردار / غیر واگیردار ) در علل مرگ و میر افراد بیشتر است . 
ج) انتقال میکروب به مواد غذایی از طریق حشرات موذی ، از جمله عوامل ( بیولوژیکی / شیمیایی ) فساد مواد غذایی به شمار می رود .
د ) نفوذ باکتری ها به درون میوه ی ضربه دید از عوامل ( فیزیکی / مکانیکی ) فساد مواد غذایی است . 
و ) عوارض دیابت که اغلب چند سال پس از ابتلا به آن به وجود می آید تقریبا ( تمام / بعضی ) دستگاه های بدن را درگیر می کند. 
ه ) مواد غذایی پس از مصرف در بدن به صورت ( قند / چربی ) در می آیند و سپس برای تولید انرژی استفاده می شوند.  
(1.5 نمره)



تایید

4 - گزینه ی صحیح را انتخاب کنید . 
الف ) کدام گزینه بیشترین عامل مرگ و میر به دلیل بیماری های قلبی به حساب می آید ؟ 
1 ) انسداد رگ های خون رسان به عضله ی قلب          2 ) رسوب تدریجی چربی 
3 ) نرسیدن اکسیژن مورد نیاز                                  4 ) ایسکمی قلب 
ب ) اسیدهای چرب غیر اشباع چه عملکردی در بدن دارند ؟ 
1 ) افزایش HDL - کاهش تری گلیسرید           2 ) کاهش LDL - افزایش تری گلیسرید                3 ) کاهش LDL - کاهش تری گلیسرید        4 ) کاهش HDL - کاهش تری گلیسرید
ج ) کدام گزینه به بدن کمک می کند تا مواد مغذی را به مصرف برساند و سوخت و ساز کند ؟ 
1 ) پروتئین ها         2 ) کربوهیدارت ها        3 ) چربی ها          4 ) ویتامین ها 
د ) کدام یک از بیماری های زیر پس از ورود ویروس به بدن ، کبد دچار التهاب و فعالیت آن مختل می شود ؟ 
1 ) پدیکلوزیست      2 ) ایدز                         3 ) هپاتیت           4 ) دیابت   
و ) استفاده ی غیر مجاز از سموم دفع آفات گیاهی جزء کدام دسته از عوامل فساد در مواد غذایی محسوب می شود ؟ 
1 ) عوامل فیزیکی     2 ) عوامل شیمیایی      3 ) عوامل بیولوژیکی      4 ) عوامل مکانیکی 
 ه ) کدام یک از بیماری های زیر از طریق دستگاه گوارش منتقل نمی شود ؟ 
1 ) وبا                      2 ) اسهال خونی            3 ) آنفلونزا            4 ) انگل های روده ای 
(1.5 نمره)



تایید

5 - هر یک از موارد ستون « A » با یک مورد از ستون « B » مرتبط هستند ، آن ها را مشخص کنید . 

« A » 
الف ) چشم ، اشیای نزدیک را واضح ولی اشیای دور را تار می بیند. 
ب ) کره ی چشم در این افراد به طور معمول از حد طبیعی کوچک تر است . 
ج ) تاری دید به علت شکل غیر عادی قرنیه است . 
د ) دلیل آن تصلب عدسی چشم است .

 « B » 
1- آستیگماتیسم 
2 - دوربینی 
3 - پیرچشمی 
4 - نزدیک بینی 
(1 نمره)



تایید

6 - به سئوالات زیر پاسخ کوتاه دهید . 
الف ) عوامل محیطی موثر برسلامت را نام ببرید؟ ( دو مورد ) 
 ب ) دو عامل اصلی در ایجاد پوسیدگی دندان را نام ببرید .
ج ) دو مورد از بیماری هایی که سبب چاقی می شوند کدامند ؟ 
د ) مهم ترین عوامل محیطی آسیب رسان به پوست کدامند ؟ 
(2 نمره)



تایید

7 - اصطلاحات زیر را تعریف کنید . 
الف ) سبک زندگی سالم 
ب ) وزن مطلوب 
ج ) پروتئین ناقص 
د ) خود مراقبتی 
(2 نمره)



تایید

8 - به سئوالات زیر پاسخ دهید . 
الف ) اصل تنوع در برنامه ی غذایی روزانه به چه معناست ؟ 
ب ) وظیفه ی آهن و کلسیم در بدن چیست ؟ 
ج ) چهار عامل اصلی در پوسیدگی دندان را نام ببرید . 
(3 نمره)



تایید

9 - به سئوالات زیر پاسخ دهید . 
الف ) دو مورد از فوائد کربوهیدرات ها را بنویسید . 
ب ) کدام یک از اقسام هپاتیت می تواند بدون علامت باشد ؟ 
ج ) اسید های چرب ترانس چه تاثیری بر میزان HDL  و LDL  بدن خواهد اشت ؟ 
(3 نمره)



تایید

10 - چهار مورد از عوارض کاهش وزن سریع را نام ببرید .  (2 نمره)



تایید

11 - چهار گروه مواد غذایی را در هرم غذایی  به ترتیب نام ببرید .  (1 نمره)



تایید