زیرساخت پایدار برگزاری آزمون آنلاین
www.digiform.ir

آزمون علوم و فنون ادبی دوازدهم انسانی 28 آذر 1400 به صورت دیجی فرم

digiform

استفاده از اپلیکیشن ها و پیامرسان ها، پاسخ به تماس ها و استفاده از کلید های پایین موبایل مجاز نیست

زمان تکمیل این آزمون 45 دقیقه میباشد



تایید و ادامه
نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید *



تایید

کد ملی خود را وارد نمایید *



تایید

1. کدامیک از عبارتهاي زیر درست است؟ 25/0  (0.25 نمره)



تایید

2. متن زیر در مورد چه کسی است؟ 25/0 او از پیشگامان نثر جدید فارسی است و با روزنامۀ « صوراسرافیل» همکاری داشت و مجموعۀ نوشته هاي طنز آمیز اجتماعی - سیاسی او با عنوان « چرند و پرند» در آن روزنامه منتشر می شد. (0.25 نمره)



تایید

3. جایگاه خانوادگی و تفکرات شخصی کدام یک از شاعران زیر، مانع از آن می شود که در ردیف شاعران آزادي خواه مشروطه قرار گیرد؟ 25/0  (0.25 نمره)



تایید

4. از مهم ترین آثار ترجمه شده در دوره ی بیداری ................................. اثر ................................ است. 5/0 (0.5 نمره)



تایید

5. کدام یک از واژه هاي داخل کمانک درست است ؟ 5/0 الف )شاعران در دورة بیداري به انعکاس خواست های (شخصی خود - تودة مردم) پرداختند. ب) در نثر دورة بیداري، واژه ه ها و ترکیب هاي عربی ناآشنا ( کمتر – بیشتر ) می شود. (0.5 نمره)



تایید

6. کدام یک از عبارتهاي زیر نادرست است؟ 25/0  (0.25 نمره)



تایید

7. کدام یک از ابیات زیر، با بیت: « بنماي رخ که باغ و گلستانم آرزوست / بگشاي لب که قند فراوانم آرزوست »هم وزن است؟ 25/0   (0.25 نمره)



تایید

8. براي بیت زیر کدام وزن ترجیح دارد؟ 25/0 تا رفت مرا از نظر آن چشم جهان بین / کس واقف ما نیست که از دیده چه ها رفت  (0.25 نمره)



تایید

9. برای هر یک از ابیات زیر، یکی از وزن هاي داخل کمانک را انتخاب کنید ) . ناهمسان – همسان یک پایه ای - همسان دولختی ) 75/0 الف) من نمی گویم زیان کن یا به فکر سود باش/ اي ز فرصت بی خبر در هر چه هستی زود باش ب ) ز دو دیده خون فشانم ز غمت شب جدایی/ چه کنم که هست این ها گل باغ آشنایی ج) هر چه داري اگر به عشق دهی / کافرم گر جوي زیان بینی (0.75 نمره)



تایید

10. بیت زیر را تقطیع هجایی کنید. پایه های آوایی، وزن و نشانه های هجایی آن را بنویسید و اختیارات شاعری آن را مشخص کنید.5/1 همه عمر در فراقت بگذشت و سهل باشد / اگر احتمال دارد به قیامت اتّصالی (1.5 نمره)



تایید

11. واژه ی « شهر آورد » را یک بار با « حذف همزه » و یک بار بدون « حذف همزه » تقطیع کنید.و نشانه های هجایی آن ها را بنویسید.1 (1 نمره)



تایید

12. تقطیع نمونه ی زیر، به صورتی که بین دو هلال تقطیع شده است، با کدام اختیارات شاعری مطابقت دارد؟ نوع آن را بنویسید. 5/0 ای دل من ( ‒Ս‒ ‒ ) تقطیع: .................................. اختیار شاعری: .................................. (0.5 نمره)



تایید

13. تضمین و تلمیح را در سروده های زیر مشخص کنید. 5/0 الف) از نصیحت کردنم پیغمبرانت خسته اند / حرف موسی را نمی فهمد شبان بی فایده است ب) من و جام می و معشوق الباقی اضافات است / اگر هستی که بسم الله! در تأخیر آفات است (0.5 نمره)



تایید

14. سروده های زیر را از دیدگاه بدیع معنوی بررسی کنید. 75/0 الف) به یاد قبر مخفی ات چو ابر گریه می کنم / گاه که می روم سرِ مزار ناشناس ها ب) بیداری زمان را با من بخوان به فریاد / ور مرد خواب و خفتی / « رو سر بنه به بالین تنها مرا رها کن» ج) از اسب پیاده شو، بر نطع زمین رخ نه / زیر پی پیلش بین شهمات شده نعمان (0.75 نمره)



تایید

15. سروده های زیر را از نظر آرایه مراعات نظیر بررسی کنید. 5/0 الف) فارغ از گله و گرگ است شبانی عاشق / چشم سبز تو چه دشتی است دویدن دارد ب) طاووسی و حُسنت قفس پر زدن توست / ای مرغ گرفتار! چه سود از پر و بالت (0.5 نمره)



تایید

16. با توجه به سروده ی زیر به پرسش ها پاسخ دهید. « ای دیو سپید پای دربند / ای گنبد گیتی ای دماوند تا چشم بشر نبیندت روی / بنهفته به ابر چهر دلبند چون گشت زمین ز جور گردون / سرد و سیه و خموش و آوند ، بنواخت ز خشم بر فلک مشت / آن مشت تویی تو ای دماوند تو مشت درشت روزگاری / از گردش قرن ها پس افکند ای مادر سر سپید بشنو / این پند سیاه بخت فرزند بگرای چو اژدهای گرزه / بخروش چو شرزه شیر ارغند » الف) از ویژگی های شعر دوره ی بیداری، توجه به واژگان کهن است. در این سروده دو واژه کهن بیابید؟ 5/0 ب ) ملک االشعرا بهار در این شعر دماوند را به چه کاری فرامی خواند ؟ 25/0 ج) یکی از ویژگی های ادبی این شعر را بنویسید . ( آرایه ی ادبی ) 25/0 (1 نمره)



تایید

17. با توجه به متن : « باری چه درد سر بدهم ؟ آن قدر گفت و گفت تا ما را به این کار واداشت . حالا که می بیند آن روی کار بالاست ، دست و پایش را گم کرده ، تمام آن حرف ها یادش رفته ، تا یک فرّاش قرمز پوش می بیند ، دلش می تپد ، تا به یک ژاندارم چشمش می افتد ، رنگش می پرد ، هی می گوید : « امان از همنشین بد .» ( چرند و پرند دهخدا ) 1 نمره الف ) یک مورد از « ویژگی های زبانی » نثر دوره ی بیداری را بنویسید . ب ) دو مورد از « ویژگی های فکری » متن بالا را بنویسید . (1 نمره)



تایید