زیرساخت پایدار برگزاری آزمون آنلاین
www.digiform.ir

آزمون فصل دوم سلامت و بهداشت (دوازدهم تجربی) به صورت دیجی فرم

digiform

استفاده از اپلیکیشن ها و پیامرسان ها، پاسخ به تماس ها و استفاده از کلید های پایین موبایل مجاز نیست

زمان تکمیل این آزمون 45 دقیقه میباشد



مرحله بعد
نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید *



تایید

1- درستی یا نادرستی هر یک از عبارت های زیر را مشخص کنید.

الف- رشد، ترمیم و حفظ بافت ها عضلانی از عملکردهای چربی ها در بدن می باشد. (0.25 نمره)



تایید

ب- بدن ما قادر به ذخیره مقدار معینی کربوهیدرات است که به صورت نشاسته در ماهیچه ها و کبد ذخیره می شود. (0.25 نمره)



تایید

پ- بدن برای مصرف ویتامین K به چربی نیاز دارد. (0.25 نمره)



تایید

ت- غلات واجد تمام اسیدهاي آمینه ضروري هستند.

  (0.25 نمره)



تایید

ث- روي موجود در مواد غذایی حیوانی نسبت به روي مواد غذایی گیاهی بهتر جذب می شود. (0.25 نمره)



تایید

ج- چربی اشباع شده در محصولات لبنی، روغن های حیوانی، گوشت و مرغ یافت می شود. (0.25 نمره)



تایید

2- در هر یک از عبارت های زیر جای خالی را با کلمات مناسب کامل نمائید. 
الف- نيازمندي هاي تغذيه ­اي هر فرد بر اساس سن، جنس، وزن و ميزان ................. فرد تعيين مي­ شود.
(0.5 نمره)



تایید

ب-غنی ترین منبع ویتامین .............. ، روغن کبد ماهی است که به صورت مکمل دارویی موجود است.

  (0.5 نمره)



تایید

پ- بدن ما قادر به ذخیره مقدار معینی کربوهیدرات است که به صورت ...................... ذخیره می شود (0.5 نمره)



تایید

ت- هر گرم پروتئین ................... کیلوکالري انرژي تولید می کند.

  (0.5 نمره)



تایید

ث- برخورداري از وزن مطلوب علاوه بر ارتقاي سلامت جسمی به سلامت ....................... نیز کمک می کند. (0.5 نمره)



تایید

ج- برای افراد شاغل در مکان های تولید، توزیع غذا، داشتن ............ و رعایت بهداشت از اهمیت زیادی برخوردار است. (0.5 نمره)



تایید

چ- زمانی که یک ماده غذایی از نظر رنگ، .................. ، طعم و مزه دچار تغییراتی شود و ارزش غذایی آن از بین برود یا کاهش یابد، می گوییم ماده غذایی دچار فساد شده است. (0.5 نمره)



تایید

3- از بین کلمات داخل پرانتز گزینه مناسب را انتخاب کنید.

الف- بدن ما برای مصرف ویتامین (E-C) به چربی نیاز دارد. (0.25 نمره)



تایید

ب- چاقی با الگوی (سیب- گلابی) خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را افزایش می دهد. (0.25 نمره)



تایید

پ- ویتامین (A- B) در بدن ذخیره نمی شود. (0.25 نمره)



تایید

ت- ویتامین (B- E ) معمولا در کبد ذخیره می شود. (0.25 نمره)



تایید

هرچه از پایین هرم غذایی به سمت بالا حرکت می کنیم حجم گروه های غذایی ( بیشتر- کمتر) می¬شود. (0.25 نمره)



تایید

ج- اسیدهای چرب (اشباع- غیراشباع) در روغن زیتون وجود دارد. (0.25 نمره)



تایید

چ- قند و چربی در (بالاي – پایین) هرم غذایی قرار می گیرند.

  (0.25 نمره)



تایید

ح- بر اساس هرم غذایی مقدار مصرف روزانه(غلات - حبوبات) کمتر است. (0.25 نمره)



تایید

د- ماهی آب شیرین ید (کمی- زیادی) دارد.

 

  (0.25 نمره)



تایید

خ- حداکثر کاهش وزن مجاز در طول یک (هفته - ماه) دو تا سه کیلوگرم است. (0.25 نمره)



تایید

4- در پرسش هاي زير گزينه مناسب را انتخاب كنيد.

الف- چربي­ هاي غيراشباع در كدام يك از مواد زير يافت مي­ شود؟ (0.5 نمره)



تایید

ب- کدام­ مورد از عوامل چاقی محسوب نمی­ شود؟ (0.5 نمره)



تایید

پ- روي موجود در کدام ماده غذایی بهتر جذب می شود؟ (0.5 نمره)



تایید

ت- " التهاب مزمن"مربوط به کدام یک از مشکلات ناشی از چاقی است؟ (0.5 نمره)



تایید

ث- کدام یک از نقش هاي چربی ها در بدن به شمار نمی رود؟ (0.5 نمره)



تایید

ج- کدام یک از منابع غذایی زیر، پروتئین کامل به شمار می رود؟ (0.5 نمره)



تایید

چ- ضربه دیدن، حین برداشت، انتقال و نگهداری  مواد غذایی از عوامل ....... فساد مواد غذایی محسوب می شود. (0.5 نمره)



تایید

5- در مورد برنامۀ غذایی سالم به پرسشهاي زیر پاسخ دهید.

الف)کدام ماده معدنی به حفظ استحکام استخوان ها کمک میکند؟

ب) از اصول تغذیه سالم، اصل تنوع را تعریف کنید.

پ) بیماري گواتر ناشی از کمبود کدام ریزمغذي است؟ (1.5 نمره)



تایید

6- در مورد کنترل وزن و تناسب اندام به پرسش هاي زیر پاسخ دهید.



الف- دو مورد از عوامل بروز چاقی را نام ببرید.



ب-  براساس قانون تعادل انرژي، تنظیم وزن و برخورداري از وزن مطلوب به جز تغذیه به چه عاملی بستگی دارد؟

پ- نام يك بيماري كه موجب بروز چاقي مي ­شود را بنويسيد.



ت- طبقه بندي نمايه توده بدني بر اساس فرمول شاخص توده بدني براي كدام گروه از افراد كاربرد ندارد؟ دو گروه را نام ببريد.



ث- دو مورد از عوارض جانبي كاهش وزن سريع را بنويسيد. (1.75 نمره)



تایید

7- از آداب صحیح خوردن و آشامیدن که در فرهنگ اسلامی بر آنها توصیه شده است. سه مورد را بنویسید.

  (0.75 نمره)



تایید

8- در مورد تغذیه سالم به پرسشهاي زیر پاسخ دهید.

الف-  میزان آب مصرفی افراد به چه عواملی بستگی دارد؟ دو مورد را بنویسید.

ب- نیازمندي هاي تغذیه اي به کدام یک از اصول تغذیه سالم مربوط است؟

ج- میوه هاي زرد و نارنجی منبع خوب پیش ساز کدام ویتامین هستند؟

  (1 نمره)



تایید