زیرساخت پایدار برگزاری آزمون آنلاین
www.digiform.ir

آزمون فارسی و نگارش دوازدهم خیاطی 28 آذر 1400 به صورت دیجی فرم

digiform

استفاده از اپلیکیشن ها و پیامرسان ها، پاسخ به تماس ها و استفاده از کلید های پایین موبایل مجاز نیست

زمان تکمیل این آزمون 40 دقیقه میباشد



تایید و ادامه
نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید *



تایید

کد ملی خود را وارد نمایید *



تایید

1. کدام گروه از واژه ها، همگی مترادف هستند؟ 25/0   (0.25 نمره)



تایید

2. معادل معنایی « فرومایه » در کدام بیت آمده است؟ 25/0 (0.25 نمره)



تایید

3. معنی واژه ی ( مُمِد) در عبارت « هر نفسی که فرو می رود ( ممد) حیات است» بنویسید. 25/0 (0.25 نمره)



تایید

4. نادرست های املایی را در نوشته ی زیر بیابید و درست آن ها را بنویسید. 75/0 الف) عشق، بنده را به خدا برساند؛ پس عشق از بهر این معنی، فرظ راه آمد. کار طالب آن است که در خود جز عشق نطلبد. حیات از عشق می شناس و ممات بی عشق می یاب. صودای عشق از زیرکی جهان بهتر ارزد. ب) سواحل شرقی مدیترانه مثل وصله های رنگارنگ بر تیلسان آبی این نواحی دوخته شده است (0.75 نمره)



تایید

5. در عبارت« ای عزیز! پروانه، قوت از عشقِ آتش خورد، بی آتش قرار ندارد و در آتش وجود ندارد و همه جهان، آتش بیند«، برای الگوی« نهاد + مفعول + مسند + فعل » یک نمونه بیابید و بنویسید. 1 (1 نمره)



تایید

6. « مجاز» و مفهوم آن را در بیت زیر مشخص کنید. 5/0 لب و دندان سنایی همه توحید تو گوید / مگر از آتش دوزخ بُوَدش روی رهایی (0.5 نمره)



تایید

7. تشبیه و استعاره را در نوشته ی زیر مشخص کنید. 5/0 فراش باد صبا را گفته تا فرش زمردین بگسترد و دایه ی ابر بهاری را فرموده تا بنات نبات در مهد زمین بپرورد. (0.5 نمره)



تایید

8. با توجه به ابیات داده شده درستی و نادرستی نوشته های زیر را مشخص کنید. 5/0 تو مشت درشت روزگاری / از گردش روزها پس افکند زین بی خردان سفله بستان / دادِ دلِ مردمِ خردمند الف) در گروه اسمی « مشت درشت روزگار»، واژه ی « مشت»، هسته است. درست نادرست ب) ترکیب « مردم خردمند» وصفی و ترکیب « بی خردان سفله » اضافی است. درست نادرست (0.5 نمره)



تایید

9. آرایه ی مشترک ابیات زیر را بنویسید. 5/0 الف) تا چشم بشر نبیندت روی / بنهفته به ابر چهر دلبند ب) تو قلب فسرده ی زمینی / از درد ورم نموده یک چند (0.5 نمره)



تایید

10. آرایه ی « تشخیص» و « جناس» را در بیت زیر مشخص کنید. 5/0 « در عالم پیر، هر کجا برنایی است / عاشق بادا که عشق خوش سودایی است » (0.5 نمره)



تایید

11. در بیت زیر یک کنایه بیابید و مفهوم آن ها را بنویسید. 5/0 دل گرمی و دم سردی ما بود که گاهی / مرداد مه و گاه دی اش نام نهادند (0.5 نمره)



تایید

12. عبارت زیر یادآور کدام ضرب المثل است؟ 5/0 از بیم عقرب جرّاره ی دموکراسی قرن بیستم، ناچار شده به مار غاشیه ی حکومت سرهنگ ها پناه ببرد. (0.5 نمره)



تایید

13. با توجه به ابیات زیر به پرسش ها پاسخ دهید. « تا وارهی از دم ستوران / وین مردم نحس دیومانند با شیر سپهر بسته پیمان / با اختر سعد کرده پیوند» الف) بیت دوم بیانگر کدام صفت دماوند است؟ 25/0 ب) « ستوران » توصیف چه کسانی است؟ 25/0 ج) « شیر سپهر» مجازاً چه معنایی دارد؟ 25/0 (0.75 نمره)



تایید

14. مفهوم مشترک نوشته و سروده ی زیر را بنویسید. 5/0 الف) در عشق قدم نهادن کسی را مسلم شود که با خود نباشد و ترک خود بکند و خود را ایثار عشق کند. ب) من که هر آن چه داشتم اول ره گذاشتم / حال برای چون تویی اگر که لایقم بگو (0.5 نمره)



تایید

15. در عبارت زیر سعدی به کدام صفات پروردگار اشاره کرده است. 5/0 خوان نعمت بی دریغش همه جا کشیده. پرده ی ناموس بندگان به گناه فاحش ندرد. (0.5 نمره)



تایید

16. منظور از عبارت زیر چیست؟ 5/0 سودای عشق از زیرکی جهان بهتر ارزد و دیوانگی عشق بر همه عقل ها افزون آید. (0.5 نمره)



تایید

17. معنی و مفهوم سروده ی زیر را بنویسید. 1 پنهان مکن آتش درون را / زین سوخته جان شنو یکی پند (1 نمره)



تایید

18. معنی و مفهوم نوشته ی زیر را بنویسید. امپراتوری های بزرگ هم مانند آدم های ثروتمند، معمولاً از سوءهاضمه می میرند. 75/0 (0.75 نمره)



تایید