ابزار برگزاری مسابقه و قرعه کشی
www.digiform.ir

مسابقه ترویجی تعاون به صورت دیجی فرم

به نام خدا
با تشکیل تعاونی‌ها ابتکار وخلاقیت در جوانان پدید خواهد آمد. ((حضرت آیت اله خامنه ای))
باسلام
ضمن نکوداشت ایام هفته تعاون
لطفاً پس از مطالعه  مطالب زیر به سؤالات مطروحه که همگی از میان متن  مذکور  طراحی شده است، پاسخ دهید.



آشنایی اجمالی با بخش تعاون

        مطابق اصل 44 قانون اساسی ، اقتصاد کشور به سه بخش دولتی ، تعاونی و خصوصی تقسیم می گردد در کشور ما 7 نوع شرکت تجاری از جمله سهامی، با مسئولیت محدود، تضامنی و... وجود دارد یکی از انواع شرکت  ها، شرکت تعاونی می باشد.  تفاوت اصلی شرکتهای تعاونی با سایر شرکتها در میزان رای اعضا می باشد به گونه ای که در شرکتهای تعاونی هر عضو با هر میزان سرمایه فقط و فقط می تواند یک رای دهد ولی در شرکتهای غیر تعاونی میزان رای اعضا بستگی به میزان سهام آنها دارد یعنی هر که سهام بیشتری دارد میزان رای بیشتری خواهد داشت یا به قولی شرکت های تعاونی، عضو محور بوده ولی شرکت های سهامی سرمایه محور می باشند. شرکتهای تعاونی مختص کشور ما نمی باشد بلکه بسیاری از کشورها از جمله هندوستان، مالزی، انگلستان در زمینه شرکتهای تعاونی پیشتاز می باشند به گونه ای که یکی از تعاونی ترین کشورهای جهان آمریکا می باشد در کشور ما متولی بخش تعاونی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی می باشد. علیرغم آن که اکثر افراد جامعه با شرکتهای تعاونی مصرف و مسکن آشنا می باشند.

ایرانیان از دیرباز نشان داده اند که روحیه همکاری و مشارکت در وجودشان نهادینه است و این خصلت نیک با ورود اسلام به ایران و تأسی به آموزه  های این دین مبین و دستورات قرآن کریم  آن بخصوص آیه شریفه:( تعاونوا علی البرّ و التّقوی) بارزتر و مقدس تر گردید.

     با الهام از این آیه شریفه و همگام با سایر ملل مترقی، شکل رسمی تعاون و شرکتهای تعاونی، از ابتدای قرن حاضر در متون قانونی گنجانده و به تبع آن اولین شرکت تعاونی در سال 1314در ایران ثبت گردید.

     پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جهت نیل به آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در خصوص تحقق عدالت اجتماعی ، بخش تعاون به عنوان یکی از سه بخش اقتصادی کشور جایگاه خود را در اصول 43 و 44 قانون اساسی پیدا نمود و به دنبال آن در سال 1370 قانون بخش تعاون و تأسیس وزارت تعاون توسط مجلس شورای اسلامی تصویب، و وزارت تعاون در سال 1371 فعالیت رسمی خود را به منظور برنامه ریزی،پشتیبانی،گسترش و هماهنگی بخش تعاون و توسعه و تعمیق فعالیتهای تعاونی آغاز نمود. وپس از گذر از مسیرهای سخت و ناهموار و تثبیت موقعیت خود، وباعنایات و حمایت های ویژه مقام معظم رهبری ،جایگاه کلیدی خود را در برنامه
ریزیهای بلندمدت و میان مدت ازجمله،سند چشم انداز20ساله،سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، برنامه های 5ساله و بودجه های سالانه پیدا نمود بگونه ای که مقام معظم رهبری دربند (ب) سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی بر افزایش سهم بخش تعاونی در اقتصاد کشور به 25 درصد تا پایان برنامه 5ساله پنجم تأکید فرمودند. همچنین در سیاست های برنامه پنجم ا بلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب  بررسی توسعه بخش تعاون به صورت ویژه تاکید شده است.


برخی از مزایای بخش تعاونی:

درآمد مشمول مالیات ابزاری تعاونیها مشمول 25درصد تخفیف می باشد.

کلیه مشوق های در نظر گرفته شده دولت برای بخش غیر دولتی (بجز مالیاتها) برای
تعاونی ها  
20 درصد بیشتر می باشد.

تخفیف حق بیمه سهم کارفرما برای اعضای شاغل در هر تعاونی به میزان 20درصد.

ارائه مشاوره، کمک به ارتقاء بهره وری، آموزش کار آفرینی و ... به صورت رایگان.

حمایت بانک توسعه تعاون از شرکتهای تعاونی بعنوان بانک تخصصی بخش تعاون.

پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی و سایر هزینه های سرمایه گذاری اولیه برای
راه اندازی شرکت تعاونی


 انواع شرکت های تعاونی:

 شرکتهای تعاونی می تواند با عضویت آزادگروههای خاصی از قبیل: کارگران،کارمندان،کشاورزان،دانشجویان،ایثارگران،زنان، و امثال آن و یا عموم مردم تشکیل گردد.

از لحاظ نوع فعالیت تعاونیها به دو نوع :

الف) شرکتهای تعاونی تولید:

     تعاونیهای تولیدبه منظور تولیدکالا،محصول و اشتغال اعضاء تأسیس می شود.در شرکتهای تعاونی تولید ، اعضای شرکت کار میکنند و دستمزد دریافت می نمایند. شرکتهای تعاونی تولید در بخشهای گوناگون اقتصاد کشور مانند : صنعت ،کشاورزی ،معدن، توسعه و عمران شهری ، روستایی و عشایری ،احداث مسکن ،تولیدات فرهنگی، وغیره به فعالیت مشغول هستند .

ب ) شرکتهای تعاونی توزیع :

این شرکتها به منظورتامین نیازمندیهای مشترک اعضا و سایر نیازمندیهای جامعه  تاسیس می شوند و درامورمربوط به تهیه و توزیع کالا و خدمات از قبیل : مسکن خدمات مربوط به اداره مجتمع های مسکونی، خدمات صادرات ، اداری، آموزشی بهداشتی، درمانی، مشاوره ای، اشتغال و سایر زمینه ها فعالیت می کند .

شرکت های تعاونی توزیع انواع گوناگونی دارند وهدف همه آنها این است که با مرغوبترین کیفیت و مناسب ترین قیمت، احتیاجات اعضای خود و جامعه را برآورده سازند.
بیش از 40% تعاونی های استان در زمینه تولیدی فعالیت می نمایند
.

      شرکت تعاونی با حداقل 7 نفر در گرایش های فوق تشکیل می گردد تشکیل شرکت تعاونی بدون حضور در اداره و کاملاً به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه جامع هوشمند بخش تعاونی کشور به نشانی https://taavoni.mcls.gov.ir  و بدون ارائه فیزیکی هیچ گونه مدارک شناسایی و یا هویتی انجام می گردد از جمله اهداف شرکت های تعاونی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. ایجاد و تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل.

2. قرار دادن وسایل کار در اختیار کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند.

3. پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروه‌های خاص جهت تحقق عدالت اجتماعی.

4. جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت.

5. قرار دادن مدیریت و سرمایه و منافع حاصله در اختیار نیروی کار و تشویق بهره‌برداری مستقیم از حاصل کار خود.

6. پیشگیری از انحصار، احتکار، تورم و اضرار به غیر.

7. توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه مردم.

      در حال حاضر یکی از دغدغه های اصلی خانواده ها بیکاری فرزندان به خصوص فرزندان فارغ التحصیلشان می باشد که این موضع بعضاً باعث ایجاد مشکلات روانی برای فرزندان و ناراحتی برای والدین می گردد به گونه ای که برای رفع این مشکلات حاضرند چه بسا چند ده میلیون تومان خرج درمان نمایند یکی از راههای برون رفت از این معضل تشکیل شرکت های تعاونی در گرایش های مختلف با تاکید بر گرایشی که در آن زمینه تحصیل کرده باشند و کمک والدین و دولت از طریق تسهیلات و ایجاد اشتغال برای خود و دیگران می باشد بر همین اساس اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان و ادارات تابعه در سراسر استان با توجه به ماموریت ذاتی خود امکان ارائه مشاوره و برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات شرکت های تعاونی به صورت رایگان را دارند برای آگاهی از قوانین و مقررات بخش تعاونی و نشانی ادارات تابعه در سراسر استان و سایر اطلاعات امکان استفاده از وبگاه اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان به نشانی https://isfahan.mcls.gov.ir  وجود دارد.





تایید و ادامه
نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید *



تایید

کد ملی خود را وارد نمایید *



تایید

شماره موبایل خود را وارد نمایید *



تایید

نام  شرکت تعاونی / سازمان خود را وارد نمایید *



تایید

1- دركدام آيه‌ي قرآن كريم، به تعاون و همكاري در انجام كارهاي نيك سفارش شده است؟ (1 نمره)



تایید

2- اين جمله از كيست؟ ‹‹ با تشكيل تعاوني‌ها،ابتكار وخلاقيت در جوانان پديد خواهد آمد›› (1 نمره)



تایید

3- حداقل اعضاي مورد نياز براي تشكيل يك شركت تعاوني چند‌نفر مي‌باشد؟ (1 نمره)



تایید

4- براساس بند ج ماده 9 قانون اصل 44 قانون اساسي، تخفيف حق بيمه سهم كارفرما براي اعضاء شاغل در هر تعاوني به‌ميزان چند درصد مي‌باشد؟ (1 نمره)



تایید

5- براساس سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي، هدف گذاری سهم بخش تعاون از اقتصاد ملي  چند درصد می باشد؟ (1 نمره)



تایید

6- شركت‌هاي تعاوني، براساس نوع فعاليت، به چند نوع تقسيم مي‌شوند؟ (1 نمره)



تایید

7- كدام‌يك از اصول قانون اساسي، نظام اقتصادي جمهوري اسلامي ايران را بر پايه سه بخش دولتي، تعاوني و خصوصي استوار نموده است؟ (1 نمره)



تایید

8- قانون بخش تعاوني اقتصاد جمهوري اسلامي ايران در چه روز و سالي به تصويب رسيد؟ (1 نمره)



تایید

9- کدامیک ازجملات زیرصحیح نمی باشد؟ (1 نمره)



تایید

10- در شرکت های تعاونی حد اکثر میزان سهام یک عضوچند درصد کل سهام می تواند می تواند باشد؟ (1 نمره)



تایید