زیرساخت پایدار برگزاری آزمون آنلاین
www.digiform.ir

آزمون شیمی یازدهم (11-2-g) مبحث غذای سالم،آهنگ واکنش، عوامل موثر بر سرعت واکنش به صورت دیجی فرم

به 15 سوال تستی داده شده پاسخ دهید. آزمون نمره منفی ندارد.

digiform

استفاده از اپلیکیشن ها و پیامرسان ها، پاسخ به تماس ها و استفاده از کلید های پایین موبایل مجاز نیست

زمان تکمیل این آزمون 20 دقیقه میباشد



تایید و ادامه
نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید *



تایید

نام مدرسه خود را وارد نمایید *



تایید

شماره کلاس خود را وارد نمایید *



تایید

کدام مجموعه از عوامل زیر می توانند سرعت فساد مواد غذایی را سریع تر کنند؟ (7 نمره)



تایید

کدام مقایسه درباره سرعت انجام واکنش ها درست است؟ 
1- تشکیل رسوب نقره کلرید > انفجار > تجزیۀ سلولز کاغذ > زنگ زدن آهن در هواي مرطوب
2- انفجار > تشکیل رسوب نقره کلرید > زنگ زدن آهن در هواي مرطوب > تجزیۀ سلولز کاغذ 
3- انفجار > زنگ زدن آهن در هواي مرطوب > تشکیل رسوب نقره کلرید > تجزیۀ سلولز کاغذ 
4- زنگ زدن آهن در هواي مرطوب > تشکیل رسوب نقره کلرید > تجزیۀ سلولز کاغذ > انفجار
(7 نمره)



تایید

چند مورد از مطالب زیر نادرست هستند؟ 
الف) آهنگ واکنش کمیتی است که نشان می دهد هر تغییر شیمیایی، در چه گستره اي از زمان رخ می دهد. 
ب) زرد و پوسیده شدن بسیاري از کتاب هاي قدیمی نشان دهنده واکنش بسیار کند تجزیه سلولز کاغذ است. 
پ) همۀ اشیاي فلزي در هواي مرطوب به کندي زنگ می زنند و زنگاري ترد و شکننده تولید می کنند. 
ت) افزودن محلول سدیم کلرید به محلول نقره نیترات، باعث تشکیل سریع رسوب سفیدرنگ نقره کلرید می شود.
(6 نمره)



تایید

کدام گزینه درست است؟ 
1- سینتیک شیمیایی، شاخه اي از علم شیمی است که افزون بر بررسی آهنگ تغییر شیمیایی در واکنش ها، انجا م پذیر بودن آنها را نیز بررسی می کند. 
2- افزایش دما سبب کاهش ماندگاري همۀ موادغذایی می شود. 
3- براي نگهداري سالم برخی خوراکی ها، آنها را با خالی کردن هواي درون ظرف بسته بندي می کنند. 
4- روغن هاي مایع که در ظرف شفاف بسته بندي شده اند، زمان ماندگاري بیشتري دارند.
(7 نمره)



تایید

کدام یک از گزینه هاي زیر نادرست است؟
1- انسان همواره در طول تاریخ در جست وجوي روش هایی بوده که بتواند مادة غذایی را براي مدت هاي طولانی تري سالم نگه دارد و ذخیره کند. 
2- از جمله روش هاي افزایش زمان ماندگاري مواد غذایی تهیۀ ترشی و نمک سود کردن می باشد. 
3- بسیاري از کتاب هاي قدیمی در گذر زمان زرد و پوسیده می شود. این پدیده نشان می دهد که واکنش تجزیۀ سلولز کاغذ بسیار کند رخ می دهد. 
4- سینتیک شیمیایی شاخه اي از شیمی است که علت انجام واکن شهاي شیمیایی و عوامل مؤثر بر آن ها را بررسی می کند.
(7 نمره)



تایید

کدام یک از مطالب زیر به درستی بیان شده است؟ 
1- انفجار یک تغییر فیزیکی بسیار سریع است که در آن از مقدار کمی مادة منفجرشونده در حالت جامد یا مایع، حجم زیادي از گازهاي داغ تولید می شود. 
2- افزودن محلول سدیم کلرید به محلول نقره نیترات باعث تشکیل رسوب زردرنگ نقره کلرید می شود. 
3- اشیاي آهنی در هواي مرطوب به سرعت زنگ می زنند و زنگار تولید شده ترد و شکننده است. 
4- زرد و پوسیده شدن کتاب هاي قدیمی و تجزیۀ سلولز کاغذ بسیار کند رخ می دهد.
(6 نمره)



تایید

کدام گزینه نادرست است؟ (6 نمره)



تایید

چه تعداد از عبارت هاي زیر درست بیان شده است؟ 
الف) تاریخ مصرف مادة غذایی نشان می دهد که تا چه زمانی، غذا سالم می ماند. 
ب) با نگهداري تمامی مواد غذایی در سردخان هها مانع از فساد آن ها می شوند. 
پ) تهیۀ ترشی هاي مختلف یکی از روش هاي سنتی براي جلوگیري از فساد مواد غذایی است. 
ت) در محیط تاریک و بدون اکسیژن امکان رشد و تکثیر میکروب ها کم تر خواهد شد.
(7 نمره)



تایید

شیمیدان ها در پی یافتن راهی براي .................. یا .................. واکنش هاي ناخواسته اند تا شرایط مناسبی براي .................. و افزایش طول عمر فرآورده هاي شیمیایی بیابند. (7 نمره)



تایید

باتوجه به شکل هاي داده شده، عبارت کدام گزینه نادرست است؟ (7 نمره)
دریافت سوال 14



تایید

کدام گزینه در مورد مقایسۀ سرعت واکنش ها درست است؟ 
1- سوختن بنزین در سیلندر یک خودرو > زنگ زدن وسایل آهنی > تجزیه سلولز. 
2- سوختن بنزین در سیلندر یک خودرو > تجزیه سلولز > زنگ زدن وسایل آهنی. 
3- تجزیه سلولز> زنگ زدن وسایل آهنی > سوختن بنزین در سیلندر یک خودرو. 
4- تجزیه سلولز > سوختن بنزین در سیلندر یک خودرو > زنگ زدن وسایل آهنی.
(7 نمره)



تایید

عبارت درست را بیابید؟ (6 نمره)



تایید

از روش هاي نگهداري مواد غذایی به کدام مورد زیر نمی توان اشاره کرد؟ (6 نمره)



تایید

کدام موارد از مطالب زیر درست اند؟ 
آ) آهن در هواي خشک به کندي زنگ زده و زنگار تولی دشده ترد و شکننده بوده و فرو می ریزد. 
ب) واکنش تجزیۀ سلولز کاغذ بسیار کند رخ می دهد. 
پ) در واکنش انفجار، مقدار کمی از مادة منفجره به حالت جامد یا مایع، حجم زیادي از گازهاي داغ تولید می کند. 
ت) واکنش محلول هاي سدیم کلرید و نقره نیترات، به آرامی رسوب نقره کلرید تولید می نماید.
(7 نمره)



تایید

چند مورد از عبارت هاي زیر صحیح است؟ 
الف) نگهداري اغلب مواد غذایی در سردخانه ها براي فراهم کردن محیط سرد، خشک و تاریک به منظور جلوگیري از فاسد شدن می باشد. 
ب) خشک کردن میوه ها و تهیۀ ترشی از آن ها، روش هایی سنتی براي جلوگیري از فساد مواد غذایی است. 
پ) بسته بندي روغن هاي مایع در ظروف کدر باعث جلوگیري از جذب نور و افزایش زمان ماندگاري آن ها می شود. 
ت) نمک سود کردن مانع رشد میکروب ها و فساد مواد غذایی می شود.
(7 نمره)



تایید