زیرساخت پایدار برگزاری آزمون آنلاین
www.digiform.ir

آزمون فارسی دوازدهم انسانی 26 مهرماه 1400 به صورت دیجی فرم

زمان آزمون 40 دقیقه

digiform

استفاده از اپلیکیشن ها و پیامرسان ها، پاسخ به تماس ها و استفاده از کلید های پایین موبایل مجاز نیست

زمان تکمیل این آزمون 40 دقیقه میباشد



تایید و ادامه
نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید *



تایید

کد ملی خود را وارد نمایید *



تایید

1) « خوش اندام» معنی کدام واژه در بیت زیر است؟ 25/0 شفیعٌ مُطاعٌ نَبیٌّ کریم / قسیمٌ جَسیمٌ نسیمٌ وسیم (0.25 نمره)



تایید

2) معادل معنایی واژه ی « خمّار» در مصراع زیر را بنویسید. 25/0 گفت: والی از کجا در خانه ی « خمّار » نیست (0.25 نمره)



تایید

3) توضیح زیر، معنی کدام واژه یا اصطلاح است؟ 25/0 کمال توجه ی بنده به حق و یقین بر اینکه خداوند در همه ی احوال، عالم بر ضمیر اوست: (0.25 نمره)



تایید

4) در همه ی گزینه ها به جز گزینه ی .............................. نادرست املایی دیده می شود. 25/0   (0.25 نمره)



تایید

5) در نوشته ی زیر نادرست املایی را بیابید و درست آن ها را بنویسید. 5/0 باران رحمت بی حسابش همه را رسیده و خان نعمت بی دریغش، همه جا کشیده. عساره ی تاکی به قدرت او شهد فایق گشته و تخم خرمایی به تربیتش نخل باسق گشته. (0.5 نمره)



تایید

6) در کدام بیت حذف فعل به قرینه ی معنوی صورت گرفته است؟ 25/0   (0.25 نمره)



تایید

7) یک واژه ی هم آوا در عبارت زیر مشخص کنید و هم آوای آن را بنویسید. 5/0 هر نفسی که فرو می رود مُمِدّ حیات است و چون بر می آید مفرح ذات (0.5 نمره)



تایید

8) در عبارت زیر جهش ضمیر را مشخص کنید و ضمیر را درجای مناسب آن قرار دهید. 5/0 بوی گلم چنان مست کرد که دامنم از دست برفت (0.5 نمره)



تایید

9) با توجه به بیت « گفت: نزدیک است والی را سرای آن جا شویم / گفت: والی از کجا در خانه ی خمار نیست؟ »؛ الف) نوع « را» را در مصراع اول مشخص کنید. 25/0 ب) فعل « شویم» را از نظر کاربرد معنایی بررسی کنید. 25/0 (0.5 نمره)



تایید

10) نقش دستوری واژه های مشخص شده در بیت زیر را بنویسید. 5/0 گفت: باید حد زند هشیار« مردم » مست را / گفت: « هشیاری » بیار این جا کسی هشیار نیست (0.5 نمره)



تایید

11) آرایه ی « تشبیه و تضاد» را در بیت زیر مشخص کنید. 5/0 محتسب مستی به ره دید و گریبانش گرفت/مست گفت: ای دوست، این پیراهن است افسار نیست (0.5 نمره)



تایید

12) آرایه های روبروی کدام بیت، نادرست است؟ 25/0 (0.25 نمره)



تایید

13) آرایه های خواسته شده را در نوشته ی زیر مشخص کنید. ( استعاره، تشبیه، سجع، جناس )1 فراش باد صبا را گفته تا فرش زمردین بگسترد و دایه ی ابر بهاری را فرموده تا بنات نبات در مهد زمین بپرورد (1 نمره)



تایید

14) آرایه های بیت زیر را بنویسید.5/0 گفت: آگه نیستی کز سر در افتادت کلاه / گفت: در سر عقل باید بی کلاهی عار نیست (0.5 نمره)



تایید

15) « مست و هشیار» در چه شیوه ای سروده شده است؟ 25/0 (0.25 نمره)



تایید

16) مصراع « گفت: دیناری بده پنهان و خود را وارهان » به کدام پدیده ی اجتماعی عصر شاعر اشاره دارد؟ 5/0 (0.5 نمره)



تایید

17) با توجه به عبارت زیر به پرسش ها پاسخ دهید. « به خاطر داشتم که چون به درخت گل رسم، دامنی پُر کنم هدیه ی اصحاب را. چون برسیدم، بوی گلم چنان مست کرد که دامنم از دست برفت.» الف) « به درخت گل برسیدم» بیانگر کدام حالت عرفانی است؟ 25/0 ب) « دامنم از دست برفت» کنایه از چیست؟ 5/0 ج) منظور از « درخت گل » چیست؟ 25/0 (0.75 نمره)



تایید

18) در بیت « گفت: می بسیار خوردی زان چنین بی خود شدی / گفت: ای بیهوده گو حرف کم و بسیار نیست» منظور از « حرف کم و بسیار نیست» چیست؟ 5/0 (0.5 نمره)



تایید

19) معنی و مفهوم نوشته و سروده های زیر را به فارسی ساده و روان بنویسید. 1 پرده ی ناموس بندگان به گناه فاحش ندرد و وظیفه ی روزی به خطای منکَر نبُرد (1 نمره)



تایید

20) معنی و مفهوم نوشته و سروده های زیر را به فارسی ساده و روان بنویسید. 1 گفت: باید حد زند هشیارمردم مست را / گفت هشیاری بیار این جا کسی هشیار نیست (1 نمره)



تایید